Intet mer, intet mindre.

Saturday, November 25, 2006

Islam-yoga og kalde dager...



Det begynner å bli kjøligere i Kairo...

Nina har forresten dratt på ferie til Midan Misaha!! Tone, Martine og Jostein har dratt på skoletur til Luxor og Aswan, så Christian og jeg har fått en ny room-mate. Veldig hyggelig med ballerina på besøk.

I går var vi på Studentforeningsmøte. Vi hadde invitert Jacob Høigilt. Han snakket om de nye islamske predikantene som for eksempel Amr Khaled og deres store gjennomslagskraft hos mange egyptere, ikke minst ungdommer. De har resultert i at samfunnet her i Egypt har blitt mer synlig "islamsk". Det er ikke snakk om en islamisme, men mer enn personlig islamsk religiøsitet. De strider ikke mot f.eks Muslimske Brorskap, fordi predikantene er enige med dem og generell islamsk lære. Motsanden mot predikantene er likeså nesten ikke eksisterende av samme grunn. Sett bort i fra de sekulære da selvfølgelig. Det nye er at de snakker mer personlig og de er ikke politiske. "Du er muslim inne i deg selv". Har dere for eksempel hørt om islam yoga?? Jo, det finnes visst på grunn av dette... Dukket opp som et resultat av de nye praktikantene. Synes det var litt festlig:)

I morgen begynner en ny uke... Vi har tre helger igjen her har vi regnet ut. Reiser hjem i den fjerde! Som tiden flyr!!! Litt for tidlig spør du meg...

3 comments:

Anonymous said...

slettes ikke verst, kan vel si meg enig. kom igjen ingie, skal vi ikke bare gå ned på mcern?

Nina said...

ah, du er så smart du lille hønepøne! Også islam-yoga da..hvorfor kom vi ikke på det?? veldig hyggelig å ha vært på ferie hos dere, var riktig så trivlig hotell, selv om det var en del selvbetjening;)

Ingie said...

selvbetjening??? viser bare at du er en del av familien;)