Intet mer, intet mindre.

Sunday, December 03, 2006

Al-fayoum

I går var Den Norske Studentforening på tur til al- Fayoum. Vi troppet opp utenfor donut-shappa for a bli møtt av en trøtt, norsk gjeng... Men smilene var ikke langt unna da bussen vår kommer rundt hjørnet; En ekte star tour buss!! Hvilken god start på denne turen hvor vi var blitt lovet både "jordbruk, husdyrhold og palmer". Og vi skulle ikke bli skuffet...

Al-fayoum ligger ca 10 mil utenfor Kairo og er vikelig en grønn oase. Men før vi kom frem ble vi stoppet i check-point hvor vi ble tvunget av turistpolitiet å få politieksorte resten av veien; fordi "det er jo fali fali her ute i "ødemarken" ". Jeg kunne ikke helt se hvor de farlige menneskene skulle befinne seg- ikke noe annet enn smil og vink å hente fra folkene vi møtte på!

Veien til oasen går fra Giza og sørover gjennom ørkenen, men blir fort frodig og grønn når man nærmer seg. Vi hadde piknik ved Wadi Qaroun, som er en diger saltvanns-innsjø utenfor selve by-kjernen i Fayoum. Vi måtte gå et lite stykke for å komme til der vi skulle sette oss- og gåturen var virkelig bra. Bort fra alt maset i Kairo- og inn på jordveier hvor geiter, ender og barna løp rundt. Vell fremme satte vi oss ned og åpnet "nistene" og vinen ble sprettet. Etter et par grynt fra Kai om mye vind og sand kom gliset fram på denne karen også:)

Så der satt vi... Hørte vannet slå inn mot stranden, solen varmet og luften var ren og frisk. Barna i nabolaget kom snikende og satt seg rundt oss, men turistpolitiet og "bawab-syndikatet" var raske med å få de på beina igjen. Det er hyggelig med unger altså, men når de henger over oss og GLANER- så er det ikke like hyggelig i lengden.

Turen gikk videre for at gutta (de var i sterkt mindretall på denne turen) og jentene skulle få seg shisha. Skuffelsen var stor da de ikke hadde epleshisha og teen kostet hele 10 pund, men smilene forsvinner ikke så lett når en faktisk får seg en Stella til 15 pund! Skal ikke mye til å for å glede en nordmann med det faktum at de fleste av oss vet at hjemreisen til et mye dyrere Norge ikke er langt unna. Tiden flyr når en har det gøy- og vi måtte pakke sakene for å rekke å være tilbake i Kairo til klokken 17:00.

En utrolig koselig tur! Så bra å komme seg ut av Kairo iblant. Om ikke annet for å senke pulsen i et par timer.






Vår fantastiske buss!!













Langs veien...









Husdyrhold:)










Piknik!!










Ungene...












Hele gjengen samlet.









Kai.










Bawab-syndikatet?? (og palme)












Vingleborg:)












Ida












Ambassadepraktikant (eller Pål:) ) og styrejentene









Jordbruk!









Obligatorisk heisbilde opp til Odeon!!

3 comments:

Nina said...

Jeg synes helt klart det siste bildet er best.. for en gjeng:)

Ingie said...

for et styre;)Beste i verden!!

Anonymous said...

Hørte jeg litt skryt???
Bra at dere står på jenter. Nå nærmer hjemreisen seg med stormskritt. Vi som sitter hjemme gleder oss og dere får bare gjøre det beste ut av de siste dagene.
Klem Kari :)