Intet mer, intet mindre.

Sunday, October 01, 2006

Besøk fra Norge!!

I uka som var var Simen her på besøk. Så bra med besøk hjemmeifra!! I hvertfall når den besøkende har vært i Kairo før, slik at en slipper å dra til pyramidene, egyptisk museum osv...:) Han fikk heller et mer innblikk i hvordan hverdagslivet her i Kairo er- noe som egentlig ikke er så utrolig spennende eller annerledes fra Bergen; skole, tidlige morgener, mat, øl på rooftop og sove... Men det vi fikk gjordt var å dra til Alexandria! Vi tok bussen bort, og med Simen som selvoppnevnt reiseguide fant vi til slutt et hotel med både air con og balkong mot havet. Alexandria, fant vi ut, er egentlig samme som Kairo bare med hav, klammere men renere luft, litt mindre mas og blå og gule istf hvite og svarte taxier.

På torsdag kvelden fant vi en utrolig sjarmerende bar; "spitfire". Den har visstnok eksistert i over 120 år og har vært et samlingspunkt for soldater, sjøfolk og tilreisende i mange år. Og dette syntes! Veggene var dekket med skrift, klistremerker, skilt fra båter, flagg, bilder og de obligatoriske bildene av en lettkledd dame og hunder som spiller biljard. Hva kan jeg si... vi fant oss godt til rette!

Fredagen skulle vi ut å være turister- men HALLO- det var jo fredag, så alt var stengt! Men vi fikk sett utsiden av biblioteket i hvertfall! Vi satt inne et sted og spiste litt mat da vi møtte på Sølve. Sølve jobber i Kairo for FN med et forskningsprosjekt angående gjengdannelser blandt sudanesiske flyktninger. Spennende arbeid!! Og sånn gikk no dagen... Kvelden gikk med på røverhistorier på Spitfire med samme gamle sangene om og om og om igjen og fulle, danseglade polakker på nabobordet. Neste gang jeg er der skal jeg finne ut hva de sangene heter for å mimre tilbake, og for å være superturist og kjøpe en "Spitfire"t-skjorte:) Får vell kjøpe med en til Simen også...

Lørdag satt vi oss på toget og fartet tilbake til Kairo uten å egentlig ha sett så mye av Alex, men det var veldig deilig å bare komme seg litt bort fra Kairomaset! Tar gjerne turen til Alex flere ganger!!

Simen dro hjem i natt- og med hans flaks ang flyturer ble han stoppet mer enn en gang i tollen... Men han kom seg hjem til slutt:)

Nestemann- eller damer- som kommer på besøk hit er noen venninner av Tone. De kommer til helgen... Da er jeg i Luxor en tur... Faktisk, neste helg jeg ikke har noe på tapeten er etter jeg har vært hjemme i Norge og tatt eksamen i november!! En masse spennende ting som skjer fremover nå!

2 comments:

Anonymous said...

Får du ikke besøk av Steinar denne uka også?

Han har iallefall med seg en pose som du skal ha..

ANna

Ingie said...

Jeppers!!! Men steinar er i dahab og later seg:) heldiggrisen!!! Så venter på mld om når han kommer til byen... så rart anna... tenkte akkuratt på deg:) Gleder meg enormt til å se deg igjen!!!